Business Intelligence Audit
Door de ruime ervaring waarover Blue Bay beschikt in de realisatie van grote BI projecten en ervaring in het inzetten van een hele reeks van BI pakketten bij bedrijven, kunnen we een tweede inzicht geven in bestaande Business Intelligence omgevingen. Zo kunnen we verbeteringen voorstellen om de omgeving nog performanter en gestructureerd te maken. Dit door wijzigingen in de architectuur, de ontwikkel- en uitbatingsprocessen of het gebruik en keuze van BI pakketten.

Pakketselectie
In de wereld van Business Intelligence bestaat er een groot aanbod van pakketten die instaan voor het verwerken en weergeven van gegevens. Deze kunnen aangeboden worden door zeer grote leveranciers als IBM, Oracle en SAP, maar er bestaan ook een heel aantal kleinere spelers die producten aanbieden die visionair en vooruitstrevend zijn. In sommige gevallen hebben deze laatsten ook reeds bewezen zeer goed inzetbaar te zijn. Veel van deze kleinere spelers bieden "open source" pakketten aan, die ondersteund worden door een hele wereld van entoesiaste gebruikers en waarvan de licentiekost weinig tot niets bedraagt.

Blue Bay houdt voor de klant meerdere pakketten tegen het licht tijdens een vergelijkende studie en stelt zo één of meerdere pakketten voor die perfect beantwoorden aan het budget en de gewenste functionaliteit.